Diada Nacional de Catalunya: Per un Onze de Setembre de tots i totes

Un altre any més, ens trobem i celebrem una altra Diada, un dia que hauria de ser festiu però que ja ens estem acostumant a que estigui envoltat per un vel d’incertesa política i social.

Els valors que van marcar les primeres Diades de la democràcia, de reivindicació de drets i llibertats per a tots, van aconseguir que Catalunya fos capdavantera en el restabliment de la Generalitat de Catalunya, l’aprovació de la Llei d’Amnistia i el reconeixement de l’autogovern.

Un nou Onze de Setembre que veiem amb profunda tristesa que s’hagi convertit només en la Diada d’una part, en aquest cas molt influenciada per la sentencia del Tribunal Suprem que s’espera pel mes d’octubre.

L’11 de setembre és la Diada de tots els catalans i catalanes.

La majoria del poble de Catalunya és conscient de la incapacitat operativa del Govern de la Generalitat, instal·lat en la inacció i el tacticisme processista. Aquesta realitat i la direcció conservadora del procés suposen mantenir uns pressupostos antisocials que afecten a les majories socials, especialment en sanitat, educació i en els sectors més vulnerables.

Exigim al Govern de Catalunya que governi. Demanem que s’abandonin les estratègies de confrontació i divisió que ja s’han mostrat errònies i contraproduents en el passat, que acabi amb la inacció de les institucions i que assumeixi els grans reptes socials que demanen el conjunt de catalans i catalanes i que implementi polítiques transversals que contribueixin a la millora del benestar social que el país necessita per avançar. La situació de bloqueig només provoca l’agreujament d’unes condicions lesives per a amplis sectors populars.            

La solució només es pot construir a partir del diàleg i el rebuig frontal tant a les vel·leïtats unilaterals com als que pretenen acabar amb l’autonomia de Catalunya.

Un element clau per començar a sortir de l’atzucac actual és la conformació d’un govern progressista a l’Estat. La majoria de la població va expressar amb el seu vot a l’abril el rebuig a les forces de la dreta i l’extrema dreta i el suport a una majoria progressista. Especialment a Catalunya la victòria de les esquerres va ser incontestable.

Des de Podem, instem als governants a no fer més profunda la confrontació i la bretxa social que s’ha normalitzat a Catalunya i a escoltar la majoritària voluntat del poble de seguir construint conjuntament la Catalunya que volem. Aquesta majoria que vol restablir els ponts de diàleg i per un Estat que reconegui la seva diversitat i plurinacionalitat. Aquesta majoria que vol que el Govern de Catalunya treballi per tal de tornar-nos a fer capdavanters en drets socials, tolerància, llibertat i igualtat per a tots i totes.

Per una Catalunya plural i popular, motor de drets i llibertats.

PODEM MOLLET