25N, l’empenta feminista

Qualsevol societat democràtica ha de protegir a la seva ciutadania i impulsar valors de respecte, igualtat i convivència. No obstant això, veiem com les institucions han estat fallant a les seves dones, que són assassinades, violades, explotades sexualment, discriminades i invisibilitzades.

Hem de seguir unint esforços per posar fi a la violència contra les dones, per eradicar la violència masclista que es passeja per moltes cases i racons perquè, tot i que és una realitat que costa canviar, cal seguir lluitant per les assassinades i per les que viuen, sobretot per les que viuen dia rere dia convivint amb la violència masclista.

És fonamental perseverar en una educació en valors d’igualtat i respecte perquè, mentre hi hagi una sola dona assassinada pel simple fet de ser dona, hem de continuar posant tots els mitjans al nostre abast per evitar-ho i examinar amb objectivitat en què estem fallant en la nostra lluita contra la violència de gènere.

Per altra banda, estem sent testimonis també de com alguns sectors polítics volen que retrocedim en el temps, negant l’existència mateixa de les desigualtats i les violències masclistes que patim les dones, pel fet de ser-ho. Davant d’aquest relat negacionista, la realitat és demolidora.

La violència masclista no és una violència episòdica, és una violència estructural. I, segons els resultats de l’estudi desenvolupat per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, una de cada dues dones ha patit violència pel fet de ser-ho. Com a darrera conseqüència de tota aquesta violència, el nombre d’assassinades: 1.164 des del 2003, data en la qual es van començar a recopilar dades. Aquest any ja són 38 dones assassinades.

A més, des del 2013, la violència masclista ha deixat 361 menors orfes a Espanya. Són els fills d’aquestes dones assassinades, que en alguns casos no només pateixen la gran pèrdua de la seva mare, sinó que a més s’han d’enfrontar a una situació de desemparament.

Des de les institucions tenim l’obligació de respondre amb la mateixa dignitat i força amb les dones que surten al carrer cada 25N cridant Ni una Menys! Hem de portar les seves exigències a les polítiques locals, sense fissures, des d’una perspectiva integral i una estratègia global, ja que les violències es troben en tots els àmbits de la vida.

L’àmbit municipal, el més proper a la ciutadania, és el marc idoni per incidir de manera decisiva en la vida les dones i donar un missatge clar i contundent contra la violència masclista. Cal trobar els mitjans de lluitar i atendre amb dignitat i eficiència la violència contra les dones.

Aquesta empenta feminista és i ha de seguir sent un orgull per Mollet.

Núria Muñoz, Regidora d’Igualtat i Feminisme

Candidata 2023 Podem Mollet

Mollet del Vallès a 25 de novembre de 2022

PODEM MOLLET DEL VALLÈS