Comunicat cercle Podem Mollet

Podem Mollet denuncia el segrest del seu partit per part d’Els comuns a Mollet.

El cercle de Podem està patint un cop d’estat que vol saltar-se tots els processos democràtics de PODEMOS.

Hem convocat una roda de premsa per denunciar i posar de manifest públicament la situació que està patint el cercle de PODEM Mollet i a la que s’ha arribat per diverses qüestions que intentarem aclarir a continuació en aquest comunicat redactat per totes i tots els membres que participen al nostre cercle.

Sabem que no som els únics i que això s’està donant a altres poblacions, tot i que encara no ho hagin dit públicament. Esperem que això els ajudi a expressar-ho.

Des de fa temps a PODEM tenim clar que havíem d’anar a les properes eleccions municipals juntament amb Mollet en Comú integrant la coalició En Comú Podem, i per això era imprescindible obrir un procés de negociació positiu, tranquil i seré des de les dues formacions.

L’acord al que es pogués arribar hauria de ser ratificat per les bases de PODEM, el cercle de Mollet, tal com marquen els estatuts del nostre partit.

Es va obrir aquest procés de negociació conjunt a l’abril i a la segona reunió que vam celebrar, just al maig, Mollet en Comú va posar sobre la taula la seva negativa a negociar sobre les posicions de la llista electoral argumentant que ja estava tot decidit i que ells encapçalarien la llista assignant a Podem Mollet les posicions 2, 6 i 8.

A partir d’aquesta data PODEM Mollet ha enviat a Mollet en Comú diverses propostes amb diferents plantejaments per anar junts a les eleccions municipals de 2023. Mai hem rebut cap resposta. Silenci total.

Al setembre la nostra candidata i portaveu Núria Muñoz es va reunir amb Marina Escribano per intentar desencallar el tema però només va rebre evasives i una negativa a negociar res.

Alguna cosa s’estava cuinant…..

Finalment a l’octubre Mollet en Comú es va presentar oficialment a les eleccions municipals incomplint l’acord marc signat per les nostres organitzacions.

Des del cercle de Podem Mollet vam començar a veure que la situació no arribaria a bon port i que els dirigents de Mollet en Comú tornaven a fer lo mateix que el 2018 presentant unilateralment un partit amb la intenció de fagocitar després a Podem.

Els responsables de Mollet en Comú han intentat pactar amb la direcció de Podem Catalunya passant per sobre del cercle local de Mollet.

La direcció de PODEM Catalunya s’ha deixat dominar per Catalunya en Comú i s’ha doblegat davant de les seves propostes imposant el seu criteri sense cap mena de diàleg amb el cercle de Mollet.

Des de fa mesos, des del cercle de Podem Mollet hem demanat reunir-nos amb la nostra direcció per parlar del tema sense resposta. Mutisme total. I quan hem dit que no estàvem d’acord s’ha contestat “és el que hi ha” i han reaccionat intentant inhabilitar el cercle.

La situació ha culminat quan el passat mes de desembre el Consell Ciutadà Autonòmic va aprovar un document presentat per la direcció en el qual declaraven a Mollet del Vallès com un municipi on “no hi havia cercle actiu o no es varen fer primàries”.

Denunciem públicament que aquest acord és un document basat en falsedats.

En primer lloc a Mollet hi ha un cercle actiu, molt actiu i que té 2 regidors en l’equip de govern que estan duent a terme una feina important per Mollet del Vallès. De fet, ara estem a la seu d’un cercle suposadament inexistent i inactiu, com podeu veure (irònicament, es clar).

La segona falsedat és que no s’han fet primàries. Nosaltres vàrem seguir tots el processos marcats pel partit a la tardor del 2022 i vam escollir a la companya Núria Muñoz com a la nostre cap de la candidatura.

Tot el procés s’ha fet seguint escrupolosament els reglaments i amb totes les garanties democràtiques. Manifestar el contrari és faltar al respecte de tots i totes les militants de Podem que van participar-hi.

Bé, doncs aquest document, basat en mentides, es va presentar i aprovar.

Gairebé alhora, es van obrir processos interns contra la representació del cercle privant-lo de tots els canals de comunicació.

No hi ha comunicació i per tant poden fer el que vulguin, que és el que volen des del principi: vendre la marca “PODEM” a Mollet en Comú.

Amb aquest comunicat volem denunciar públicament i informar a tots el ciutadans i ciutadanes de Mollet que s’està venent a PODEM a la nostra ciutat (i en altres poblacions també) de manera matussera i il·legítima.

Només el cercle de Podem Mollet pot decidir qui el representarà a les eleccions municipals.

Qualsevol candidatura d’En Comú Podem a Mollet que no estigui aprovada i representada per la gent de Podem serà il·legal.

El cercle de PODEM Mollet, de manera unànime, està en desacord amb aquesta posició i farem tot el que estigui a les nostres mans per revertir aquesta situació.

Denunciarem davant els òrgans competents i davant la justícia ordinària si cal, que la candidatura En Comú Podem a Mollet es il·legítima i es salta tots els mecanismes democràtics que exigim des de Podem.

En Comú Podem Mollet és fruit de l’ambició desmesurada dels dirigents locals d’ICV i EUCat que sempre s’han auto proclamat els autèntics líders de l’esquerra i que no han pogut digerir el naixement de Podemos relegant-los a punts residuals dins de la nova política.

Sabem que la intenció i la estratègia dels responsables de Mollet en Comú és apropiar-se del nostre nom per poder guanyar vots. Però no tot s’hi val a la política. Estem convençuts i convençudes que molts dels integrants de Mollet en Comú no estaran d’acord amb aquestes formes autoritàries de fer de la vella política.

Podem va néixer el 2014 fruit del 15M i de la situació de indignació de la gent. No volem formar part d’estratègies pròpies de la vella política i de la que deien allò del “NO ENS REPRESENTEN”.

Continuarem treballant per la gent i seguirem lluitant pels seus drets dins i fora de les institucions.

Notícia de Vallés Visió 20230112

Mollet del Vallès a 12 de gener de 2023

PODEM MOLLET DEL VALLÈS