Defensem Can Vila

Aquestes darreres setmanes ha sortit a la llum a Mollet la trista noticia de que l’Escola d’Educació Especial de Can Vila pateix, en dos dels seus edificis, unes esquerdes en els fonaments que impedien que es pogués iniciar les classes al setembre.

El Departament d’Educació de la Generalitat s’ha negat a fer cap inversió a l’escola i no ha tingut en compte l’impacte que pot tenir en aquests alumnes, alguns amb complicacions mèdiques molt greus. Ha hagut de ser l’Ajuntament el que ha confirmat a l’escola que instal·larà durant aquest estiu uns mòduls provisionals per poder iniciar el curs.

Des de Podem donem tot el suport a l’Escola Can Vila, alumnes, famílies, docents i equip de l’Institut Municipal de Serveis al Discapacitat de Mollet. Els hi volem transmetre que no estan sols i que ens tindran al seu costat per reclamar i lluitar per una solució definitiva i pel que és una vergonya i una deixadesa de les seves competències, per part de la Generalitat.

Any rere any, hem anat denunciant que els pressupostos en educació de la Generalitat van baixant i no rectifiquen la manca d’inversions en l’escola pública.

Tenim un dèficit endèmic en la inversió de la Generalitat en l’escola pública. A Mollet porten dècades fent pegats a unes instal·lacions i uns centres educatius cada vegada més envellits que necessiten inversió en temes fonamentals com són estructura o instal·lacions d’aigua, calefacció o electricitat.

Aquestes intervencions als centres educatius són bàsiques i un element essencial per l’equitat entre els nostres infants i que necessiten d’una inversió decidida.

El que està passant a Can Vila és només la punta de l’iceberg de tota la deixadesa i la manca d’inversió del Departament de la Generalitat a l’educació pública de la nostra ciutat.

Aquests alumnes es mereixen la inversió per una escola digne i adaptada a les seves necessitats.

Des de Podem demanem al conseller Cambray que prengui mesures el més aviat possible. Els nostres alumnes de Can Vila es mereixen una solució urgent i definitiva.

Núria Muñoz Herrera

Regidora d’infància. Candidata de Podem Mollet a les municipals 2023

Mollet del Vallès a 8 de juliol de 2022

PODEM MOLLET DEL VALLÈS