ELS VALORS DE LA II REPÚBLICA

Any rere any, el 14 d’abril l’aniversari de la II República i aquest any hem celebrat el 91è aniversari.

A Podem creiem que és molt important que es recordi a Mollet, a arreu de Catalunya i d’Espanya aquesta data, per tot el que va representar la II República. Nosaltres com a partit republicà creiem que és important seguir explicant el que va representar aquest període de la nostra història, pels avenços que va representar però també per la cultura política que hem heretat també d’aquella època. La segona República va introduir a la política espanyola una transformació política de democràcia, de llibertats i d’avenços no només de millora social, sinó també laboral, educativa i d’igualtat entre homes i dones. Entre moltes altres transformacions que no s’havien viscut encara España.

Per això és molt important explicar a la ciutadania i seguir recordant el que va simbolitzar i seguir educant en els valors que ens van deixar els nostres predecessors republicans.

Per altra banda, i recordant els nostres predecessors i predecessores és molt important aquesta commemoració i la divulgació d’aquesta efemèrides a la ciutadania, i així ho recordem any rere any, per tal de reclamar la suspensió dels judicis sumaríssims a totes les persones condemnades a mort pels tribunal il·legals del general Franco, especialment el de l’alcalde de la nostra ciutat en aquells moments, Josep Fortuny. I també per instar les institucions responsables a exhumar, identificar i enterrar amb dignitat les restes de totes les víctimes que encara es troben sota fosses, camps i cunetes, així com la derogació de la Llei d’Amnistia de 1977. És un deute que tenim la nostra societat i aquest país per a que es faci justícia amb aquelles persones que van perdre la vida intentant construir un futur més lliure i més igualitari. Per tant els hi devem i des de Podem exigim que es faci el més aviat possible, ja que aquesta justícia no hauria d’esperar més.

Mollet del Vallès a 14 d’abril de 2022

PODEM MOLLET DEL VALLÈS